Att bestämma sig för att bli au pair är ett stort och spännande beslut. Cultural Care hjälper dig gärna genom varje fas i processen, från att lära dig mer om programmet, ända tills du landar på amerikansk mark. Kom igång med våra 4 enkla steg:

Steg 1: Anmäl dig till ett gratis informationsmöte

För att bli au pair via Cultural Care är första steget att delta på ett gratis informationsmöte online eller i en stad nära dig.

Informationsmötet är en bra möjlighet att lära dig mer om programmet, lyssna på representanter för Cultural Care och få dina frågor besvarade. En tidigare au pair delar sin individuella erfarenhet av programmet.

Om du funderar på att bli au pair och vill ta reda på mer är det perfekt att börja med en av våra kostnadsfria informationsmöten. Anmäl dig till ett möte idag!

Steg 2: Fyll i en onlineansökan

Du kan när som helst skapa en profil för att börja fylla i din ansökan. Den är obligatorisk för att kunna bli utvald och börja matchningsprocessen.

En välskriven och personlig ansökan är bästa sättet att presentera dig för en framtida värdfamilj och visa varför just du är rätt för dem. I ansökan blir du ombedd att ange din erfarenhet av att ta hand om barn, samt din arbets- och utbildningsbakgrund. Du har också utrymme att skriva om dina egna intressen och talanger.

Förutom informationen som du anger i onlineansökan måste du också ge oss:

 • Åtminstone tre referenser som du inte är släkt med
 • Ett personligt brev till värdfamiljen
 • Foton av dig som beskriver dig och ditt liv
 • Ett läkarintyg som bekräftar att du är tillräckligt frisk för att delta i programmet
 • Kopior av ditt gymnasiebetyg, körkort och ett utdrag ur polisregistret som visar att du inte har blivit dömd för några brott

Vi rekommenderar att du inkluderar bilder som visar din personlighet så att värdfamiljerna kan lära känna dig bättre. Var alltid ärlig och uppriktig i dina svar för att se till att den familj som du matchas med känner till ditt rätta jag och din livsstil.

När du har fyllt i alla formulär och utfört alla intervjuer går vi igenom allt och kontrollerar dina referenser.

Du måste också göra en kort personlig video som ger potentiella värdfamiljer en bättre känsla för vem du är som person. Familjer berättar för oss att de gillar att titta på au pairers videor och att det är en av de mest värdefulla delarna i ansökan när de ska välja sin au pair.

Videon behöver inte vara av professionell kvalitet, men en rolig och informativ egen video kan göra mycket för att göra din ansökan extra speciell. Oroa dig inte om du aldrig har gjort en video förr. Vi har onlineguider som kan inspirera dig.

Steg 3: Matcha med din värdfamilj

Nästa steg i din au pair-ansökan är att matchas med din värdfamilj. Cultural Care har en mycket anpassad och flexibel process för att hjälpa dig hitta den perfekta familjen.

Teamet med au pair-matchningsspecialister är en unik tjänst som tillhandahålls av Cultural Care. Var och en av våra au pairer får en utsedd matchningsspecialist, vars uppgift är att hjälpa dig genom alla faser i matchningsprocessen.

Vi ger dig också en Matching & Interviewing Workshop, som hjälper dig att visa framfötterna i intervjuer med potentiella värdfamiljer.

Så här fungerar matchningsprocessen:

 • När du har skickat in din ansökan hör en matchningsspecialist av sig för att hjälpa dig genom varje steg under matchningens gång.
 • Matchningsspecialisten arbetar tillsammans med dig och våra amerikanska team i Boston och Denver för att börja leta efter bra, matchande familjer.
 • Värdfamiljerna går sedan igenom hela din onlineansökan och tittar på din video för att få reda på mer om dig och din personlighet.
 • Du får en kontaktförfrågan om en värdfamilj tycker att du skulle passa bra för dem. Kom ihåg att du kan vara i kontakt med upp till 3 värdfamiljer samtidigt. Vi erbjuder dig ett omfattande utbud och stöd, så att du kan hitta en matchning som verkligen passar för dig.
 • När du talar med värdfamiljerna finns matchningsspecialisten till hands för att hjälpa dig att hitta en perfekt matchande värdfamilj.
 • Så fort du och värdfamiljen har kommit överens om att genomföra matchningen börjar vi planera för din resa till USA!

Kom ihåg att Cultural Care finns till hands för att hjälpa dig igenom matchningsprocessen. Vårt jobb är att svara på varje fråga och hantera varje bekymmer, och förstås hjälpa dig hitta den typ av värdfamilj du söker.

Innan du reser iväg ger vi dig också utbildningsmaterial för att se till att du känner dig säker och väl förberedd på din tid som au pair, inklusive en Get Ready Workshop online som förbereder dig på ditt liv i USA. Innan du åker måste du gå igenom MyAuPairCourses, ett antal onlinekurser som handlar om barnomsorg i USA.

Steg 4: Skaffa ditt visum och dina resehandlingar

När du tackat ja till en placering hos en värdfamilj så vägleder Cultural Care dig igenom visumansökan och researrangemangen.

Visum: J-1-visumet är det enda lagliga sättet att spendera ett år i USA som en au pair. Ditt J-1-visum är giltigt i 12 månader, följt av en 30-dagars extra period som gör att du kan fortsätta att resa runt i USA. Vi ger dig alla dokument som behövs för din visumansökan och vägleder dig igenom hela processen. Du måste boka ett möte på den amerikanska ambassaden i Stockholm för en visumintervju innan du kan få ditt visum.

Resan: Cultural Care arrangerar flygresan till USA från Arlanda, Köpenhamn eller Landvetter. De flesta au pairer reser tillsammans med andra au pairer som åker från samma stad och du kan vara säker på att programrepresentanter möter dig på ankomstflygplatsen i New York för att se till att allt går smidigt när du har landat.

Alla anländande au pairer flyger direkt till New York och därifrån arrangerar vi transport till Au Pair Training School strax utanför New York City. På skolan ägnar en vecka åt att förbereda dig för ditt år som au pair.

Efter Au Pair Training School ordnar Cultural Care transport till din värdfamilj.