Att bestämma sig för att bli au pair är ett stort och spännande beslut. Cultural Care hjälper dig gärna genom varje fas i processen, från att lära dig mer om programmet, ända tills du landar på amerikansk mark. Kom igång med våra 4 enkla steg:

Steg 1: Anmäl dig till ett gratis informationsmöte

För att bli au pair via Cultural Care är första steget att delta på ett gratis informationsmöte online eller i en stad nära dig.

Informationsmötet är en bra möjlighet att lära dig mer om programmet, lyssna på representanter för Cultural Care och få dina frågor besvarade. En tidigare au pair delar sin individuella erfarenhet av programmet.

Om du funderar på att bli au pair och vill ta reda på mer är det perfekt att börja med en av våra kostnadsfria informationsmöten. Anmäl dig till ett möte idag!

Steg 2: Skapa din au pair-profil genom att fylla in en ansökan

Du kan när som helst skapa en profil för att börja fylla i din ansökan. Den är obligatorisk för att kunna bli utvald och börja matchningsprocessen.

Ansökan är bästa sättet att presentera dig för en framtida värdfamilj och visa varför just du är rätt för dem. I ansökan kan du ange din erfarenhet av att ta hand om barn, samt din arbets- och utbildningsbakgrund. Du har också möjlighet att lägga till information om dina intressen och varför just du är intresserad av att söka till au pair.

Ansökan består bland annat av:

 • Åtminstone tre referenser som du inte är släkt med och som kan rekomendera dig till au pair-programmet.
 • Tre korta presentationsvideor där du svarar på förvalda frågor.
 • Ett personligt brev till värdfamiljen där du kan berätta om dina intressen, din familj och varför du vill bli au pair.
 • Bilder, t.ex. på dig, din familj eller dina intressen.
 • Ett läkarintyg som bekräftar att du är vid god hälsa för att dela på programmet samt ha ett fullständigt försäkrningskydd.
 • Kopior av ditt gymnasiebetyg, körkort och ett utdrag ur polisregistret som visar att du inte har blivit dömd för några brott

Videon behöver inte vara av professionell kvalitet, du kan använda din vanliga mobiltelefon för att spela in. Oroa dig inte om du tidigare inte har gjort så många videor, vi kommer gärna med tips!

Steg 3: Matcha med din värdfamilj

Nästa steg i din au pair-ansökan är att delta i matchingsprocessen för att hitta en värdfamilj. Cultural Care har en mycket anpassad process för att hjälpa dig hitta den en familj som passar dig.

Med mer än 30 års erfarenhet av att matcha au pairer och värdfamiljer har vi mycket kunskap och kan ge dig den support du behöver i matchningen.

Om du blir antagen till programmet och börjar matcha med familjer så kommer du också få tillgäng till inspelat utbildnings material samt en matchingsguide med förslag på frågor.

Så här fungerar matchningsprocessen:

 • När din ansökan är komplett och godkänd kan du påbörja matchningsprocessen.
 • Värdfamiljerna tittar på din ansökan för att avgöra om du kan vara rätt person för dem så att vi kan komma i kontakt och bestämma ett tillfälle för en första intervju.
 • Du får en kontaktförfrågan om en värdfamilj tycker att du skulle passa bra för dem. Kom ihåg att du kan vara i kontakt med upp till 3 värdfamiljer samtidigt. Vi erbjuder dig ett omfattande utbud och stöd, så att du kan hitta en matchning som verkligen passar för dig.
 • Vi kommer finnas som stöd under tiden du pratar med familjer för att hjälpa dig till ett val som passar just dig.
 • Så fort du och värdfamiljen har kommit överens om att ni vill gå vidare med varandra börjar vi planera för din resa till USA!

Kom ihåg att Cultural Care finns som stöd för dig igenom matchningsprocessen. Vårt jobb är att svara på varje fråga och berätta mer, och förstås hjälpa dig hitta den typ av värdfamilj du söker.

Innan du reser iväg ger vid dig tillgång till utbildningsmaterial för att se till att du känner dig säker och väl förberedd på din tid som au pair, inklusive ett onlinemöte som heter Get Ready Workshop som förbereder dig på ditt liv i USA. Inom en månad från att du och en familj har tackat ja till varandra behöver du slutföra MyAuPairCourses, ett antal onlinekurser som handlar om barnomsorg i USA.

Steg 4: Skaffa ditt visum och dina resehandlingar

När du tackat ja till en placering hos en värdfamilj så vägleder Cultural Care dig igenom visumansökan och researrangemangen.

Visum: J-1-visumet är det enda lagliga sättet att spendera ett år i USA som en au pair. Ditt J-1-visum är giltigt i 12 månader, följt av en 30-dagars extra period som gör att du kan fortsätta att resa runt i USA. Vi ger dig alla dokument som behövs för din visumansökan och vägleder dig igenom hela processen. Du måste boka ett möte på den amerikanska ambassaden i Stockholm för en visumintervju innan du kan få ditt visum.

Resan: Cultural Care arrangerar flygresan till USA från Arlanda, Köpenhamn eller Landvetter. De flesta au pairer reser tillsammans med andra au pairer som åker från samma stad och du kan vara säker på att programrepresentanter möter dig på ankomstflygplatsen i New York för att se till att allt går smidigt när du har landat.

Alla anländande au pairer flyger direkt till New York och därifrån arrangerar vi transport till Au Pair Training School strax utanför New York City. På skolan ägnar en vecka åt att förbereda dig för ditt år som au pair.

Efter Au Pair Training School ordnar Cultural Care transport till din värdfamilj.