Visumansökan och flyg

Vår personal finns till hands för att hjälpa dig med varje fas i din visumansökan och flygbokning.

Cultural Care Au Pair är utsedda av U.S. Department of State som en officiell sponsorförmedling för au pair-programmet. Det betyder att vi agerar som din sponsor för ett J-1 visum.

J-1-visumet är det enda lagliga sättet att arbeta som au pair i USA. Cultural Care ger dig alla dokument som behövs för din visumansökan och vägleder dig under hela processen. Vi hjälper dig så att du kan boka ett möte på amerikanska ambassaden för en visumintervju. Efter intervjun kan du få ditt visum.

Vår personal arrangerar flygresa från Sverige till New York, där du tillbringar 5 dagar på Au Pair Training School innan du reser till din värdfamilj. Cultural Care-representanter möter dig på flygplatsen i New York och tar dig till skolan där ditt äventyr börjar.

Du kan flyga till USA nästan när som helst under året. Som en del av matchningsprocessen kommer du och din framtida värdfamilj överens om ankomstdatum. När det har bekräftats får du reda på din ungefärliga avresedag, men exakt datum och tid bekräftas när flygbiljetterna bokas. Du reser troligtvis med andra au pairer som är lika ivriga som du att ge sig iväg på detta fantastiska äventyr. Vi ser till att du får kontakt med alla au pairer som reser samtidigt så att du kan få nya kompisar direkt.

Efter Au Pair Training School, reser du antingen med buss eller flygplan till din värdfamilj. Cultural Care arrangerar transport både till din amerikanska värdfamilj och från värdfamiljen tillbaka till Sverige när du är klar med programmet.