Vad gör en au pair?

Att vara au pair är en mix mellan ett kulturellt utbyte och arbete. Att vara au pair är ett jobb! Du tar hand om barn på heltid. Du kommer att leka med dem, ansvara för deras säkerhet och hjälpa till med alltifrån matlagning till att köra dem till fritidsaktiviteter. Du förser familjen med kvalitativ barnsomsorg och ser till att barnen är aktiva och stimulerade under dagarna. En del hushållssysslor relaterade till barnsomsorg kan ingå i jobbet.

Vilka arbetsuppgifter som får ingå begränsas till barnomsorg och regleras av amerikanska myndigheter. Du ska inte utföra arbete som inte är relaterat till barnen eller som innebär tungt fysiskt arbete, som till exempel att städa hela huset, ta hand om trädgården eller andra liknande uppgifter. Vårt au pair-program har tydliga riktlinjer som deltagarna måste följa. Några av de viktigaste är:

  • Du får arbeta max 45 timmar per vecka och max 10 timmar per dag.
  • Du har rätt till 1,5 dagars sammanhängande ledighet per vecka, samt ett helt veckoslut ledigt per månad.
  • Under året har du rätt till 2 veckors betald semester.

Som au pair bor och lever du med din värdfamilj, och ni kommer att knyta särskilda band. Var därför beredd på att du kan bli tillfrågad om att hjälpa till i hushållet på samma sätt som de andra familjemedlemmarn.

Din trygghet på programmet säkras genom Amerikanska myndigheters lagstiftning. För att veta mer om de regler programmet följer, klicka här.

Broschyr Anmäl dig nu!