Information för föräldrar till au pairer

En guide till au pair erfarenheten: Utformat just för föräldrar

Vi vet att stötta och uppmuntra ditt barn till att uppleva och utforska världen är både en spännande och utmanade del av föräldraskapet. På Cultural Care tror vi att au pair-programmet är ett av de säkraste sättet för unga vuxna att spendera tid utomlands.

Som au pair får ditt barn möjlighet att utforska omvärlden på egen hand samtidigt som man bor hos en värdfamilj. Au pairen erbjuds även stöd från Cultural Care under hela programmets gång. Du kan känna dig trygg med att au pair-programmet erbjuder ett säkert sätt för ditt barn att spendera tid utomlands.Vad är en au pair?

Ordet au pair betyder "likvärdig med" på franska. Det är en bra förklaring till vad det innebär att bo i en amerikansk värdfamilj och ta hand om deras barn, samt bli en del av familjen.

Programmet ger en unik möjlighet att växa som person genom att bli mer självständig, bli flytande i engelska och få en chans att uppleva ett kulturellt utbyte samtidigt som du delar med dig av din egen kultur.

Som au pair hos en värdfamilj är de huvudsakliga ansvarsområdena som förväntas av honom eller henne att ta hand om barn och hjälpa till med barnrelaterade uppgifter i hemmet. Förutom dessa dagliga uppgifter erbjuder programmet en möjlighet att öka sitt självförtroende och utveckla många olika praktiska kunskaper som man kan ha nytta av i framtiden.Vilka är våra värdfamiljer?

Våra värdfamiljer finns i hela USA och har alla en sak gemensamt, de vill hitta en au pair som passar för deras barns behov. En värdfamilj är såklart också mån om att hitta den au pair som passar in i deras familj. Självklart har au pairen också ett eget val när det gäller att tacka ja till den familj som passar honom eller henne bäst. Värdfamiljerna ser fram emot att få välkomna en au pair in i sitt hem och dela ett unikt kulturellt utbyte med dem.Vilka fördelar finns det för ditt barn?

Det finns många fördelar med att resa utomlands samtidigt som man har ett ansvarsfullt jobb, tjänar pengar och skapar relationer och minnen för livet.

 • Förbättrade kunskaper i engelska

  Att befinna sig i en miljö där man hela tiden pratar engelska är en stor fördel för att lära sig språket flytande. Flytande engelska är viktigt både för din karriär och framtida studier, oavsett vad du vill ta dig för i framtiden.

 • Testa på collegekurser

  Som au pair får du chansen chansen att uppleva amerikanskt studentliv genom att ta kurser vid ett lokalt universitet. Att delta i lektioner, få nya kunskaper och skaffa lokala vänner är en del av denna erfarenhet.

 • Personlig och professionell utveckling

  Vad vi har fått höra från våra au pairer efter att de har återvänt hem är att de har fått många olika kunskaper som hjälper dem i framtida karriärsval. Det heltidsansvar som programmet innebär skapar självständiga personer. Våra au pairer delar med sig av hur de vuxit som personer och blivit ännu säkrare i sig själva.

 • Internationell erfarenhet

  Som au pair blir man en del av en Amerikansk värdfamilj och får chansen att leva mer som en "local" i USA. Genom att delta i olika aktiviteter kan au paierer skapa ett kontaktnät med vänner från olika delar av världen vilket gör dem till globala medborgare.

Ett omfattande supportnätverk

Det supportnätverk vi erbjuder i USA är omfattande, och vi är den största au pair-förmedlingen i landet. Vi jobbar hårt för att alla deltagare ska känna sig trygga med supporten de får under tiden de är au pair med oss. Det viktigaste tipset till våra au pairer är att meddela oss tidigt om att stöd behövs.

Med matchningsspecialister som supportar au pairer och värdfamiljer att hitta en bra match, och andra supportteam som är tillgängliga dygnet runt, erbjuder vi vägledning under hela tiden i USA.

Stöd i USA

 • Cultural Cares kontor i Boston

  På vårt huvudkontor i Boston jobbar vår personal som brinner för kulturellt utbyte och au pair programmet. De finns där för att stötta varje deltagare och jobbar för att ge den bästa möjliga hjälp under hela au pair erfarenheten.

 • Cultural Cares kontor i Denver

  Vår personal på kontoret i Denver finns också där för att hjälpa och stötta au pairer under hela tiden i USA.

 • Local Childcare Consultant (LCC)

  Utbildade lokala kontaktpersoner (LCC) finns inom högst en timmes bilresa från varje au pair. LCC:er behöver enligt riktlinjer ta kontakt med varje au pair en gång i månaden för att försäkra att värdfamiljen följer alla programregler, samt för att försäkra au pairens välmående.Erfarenhet sedan 1989

Vi har över 30 års erfarenhet som au pair program och av att matcha var och en av våra au pairer med lämpliga värdfamiljer. Vårt program har vuxit och utvecklats tack vare erfarenheten vi fått och framförallt på grund av nöjda programdeltagare som rekommenderar oss vidare.

 • Reglerat av US State Department

  Vårt au pair-program regleras av US Department of State. Cultural Care Au Pair är en av de få utsedda sponsororganisationerna som är erkända av US Department of State för att välja ut och förmedla au pairer till USA.

 • Support i Sverige

  Support är också tillgängligt från det svenska Cultural Care kontoret där mer än 80 % av personalen består av före detta au pairer som förstår exakt vad hela erfarenheten handlar om.

 • Travel Insurance

  Alla våra au pairer omfattas av ett komplett försäkringsskydd framtaget specifikt för au pairer i USA. Där ingår skydd både vid sjukdom och olycka, rätts- och ansvarsskydd, och stöld.