Därför älskar jag min värdfamilj

Av Hayley Gee, Cultural Care au pair från England

Från den stund när min värdfamilj Lovejoy kom in i mitt liv kände jag att jag hörde hemma där. De välkomnade mig in i sitt hem och sina hjärtan med öppna armar. De gjorde min tid i USA till en upplevelse jag kommer att ha med mig för alltid.

När jag anlände tog de emot mig på tågstationen med teckningar som barnen hade gjort åt mig. Första kvällen hos familjen Lovejoy gjorde de en traditionell engelsk måltid åt mig så jag skulle känna mig som hemma.

Vi har gjort så många familjeaktiviteter tillsammans i år. Vi firade Thanksgiving med släktingar i New York City. Det var första gången jag har firat Thanksgiving och det var också första gången jag träffade min värdmammas familj. De var alla så snälla och välkomnande.

Som familj har vi alla gått på bio, åkt skridskor, gått ut och äta, tittat på barnen när de uppträdde i julshowen och jag var även med och valde ut en julgran. Det var en fin dag som jag alltid kommer att minnas. Vi åkte till en julgransodling och gick omkring i en timme för att hitta den perfekta granen. Sedan tog vi hem den och dekorerade den tillsammans. När vi hängde upp strumporna ovanför den öppna spisen hade jag min egen handstickade strumpa med mitt namn på den. Det betydde så mycket för mig.

På julen gjorde de sin traditionella julmiddag och jag gjorde engelsk Yorkshire pudding. Vi åt en stor måltid och hade en stor fest med hela familjen och alla bytte presenter. Hela familjen var så generös och jag fick så många fina och omtänksamma presenter. Jag kände mig som en del av familjen.

Efter bara några månader under mitt år som au pair gick min mormor bort. Jag stod henne mycket nära och mina värdföräldrar uppmuntrade mig att göra det jag behövde för att sörja, vare sig det var att åka hem till begravningen eller stanna i USA. Jag beslöt mig för att stanna och dagen när mormors begravning hölls köpte min värdmamma massor med godsaker för att få mig att må bättre. Vi hade alla traditionell ”afternoon tea” med kakor till mormors ära (det var mormors favorit). Allt detta var min värdmammas idé och jag var så rörd att hon hade tänkt på det och gjort det för mig.

Jag vill också påpeka att mina värdbarn är underbara. De är bekväma med mig och älskar att vara med mig. Jag tror de ser mig som en storasyster. Jag älskar det. Dessutom uppmuntrar familjen Lovejoy alltid mig att gå ut med kompisar på fritiden. Jag har ofta vänner som sover över och mina värdfamiljer gillar det. De tycker om att träffa mina kompisar.

Snart kommer vi som familj att besöka Disneyland. Det är en mycket dyr resa och jag förväntade mig inte att vara inkluderad. Men mina värdföräldrar har köpt en flygbiljett åt mig och bjuder med mig. Jag är så tacksam och tycker att jag har sån tur.

Allt som familjen Lovejoy gör för mig är naturligt för dem. De är omtänksamma, kärleksfulla och behandlar mig verkligen som en familjemedlem. De är den mest perfekta familj jag kunde ha önskat mig. Jag ser verkligen fram emot alla dagar, månader, skratt, upplevelser och speciella stunder vi har framför oss.