Förändrade perspektiv

Hur au pairer förbättrar världen, ett barn i taget

Har du någonsin tänkt att du ibland träffar en person vid rätt tillfälle i livet och av en specifik anledning? Jag tror att livet hjälpte mig hitta tillbaka till en gammal vän för att inspirera mig att bli au pair. Efter att han själv deltagit i programmet föreslog han att jag skulle söka, och det gjorde jag.

Var jag rädd? Livrädd. Men jag hittade mod i mig själv och gav mig av för att upptäcka ett nytt liv, och en ny version av mig själv. En av mina största rädslor var att inte passa in. Jag var rädd att folk skulle döma mig baserat på en stereotyp, så jag bestämde mig för att förändra människors perspektiv. Jag började med mina värdbarn.

Att vara au pair är fantastiskt eftersom man får bidra till att påverka barn. Jag ansåg att om jag kunde övertyga ett barn i USA att människor från andra kulturer, länder och med andra trosuppfattningar också kan vara coola skulle jag kunna förändra världen. Om flera år kommer detta barn att växa upp, skaffa familj och uppfostra sina barn med tolerans, kärlek och acceptans. Då blir världen en annorlunda, bättre plats.

Av den här anledningen, plus många andra, har mitt liv förändrats av att vara en au pair. Jag kunde bryta ner hinder mellan olika kulturer. Jag kunde ägna mig åt min passion för konst genom att ta lektioner på en amerikansk högskola. Jag blev en starkare, klokare, mer omtänksam, kärleksfull och tacksam person. Jag anser mig ha tur som har fått uppleva livet i USA som en au pair, och jag vet att denna erfarenhet kommer att hjälpa mig att fortsätta växa.