Story

Jag växte som person

Hur min au pair erfarenhet hjälpte mig att bli mer självständig

När jag vaknade den 1 augusti 2016 kunde jag fortfarande inte riktigt förstå att dagen jag väntat på så länge äntligen var här. Min familj hjälpte mig att bära ut alla mina väskor till bilen och sedan bar det av. Jag minns att jag tittade på vårt hus och tänkte att jag inte skulle komma hit igen på minst ett år. Det var jättesvårt att förstå.

För många andra var det här en vanlig måndag, men för mig var det första dagen på mitt livs hittills största äventyr och utmaning.

Under min uppväxt var jag aldrig tjejen som stack ut. Jag var ganska blyg, pratade inte mycket under lektionerna och gjorde helt enkelt inte så mycket väsen av mig. Efter första året på gymnasiet hörde jag talas om au pair-programmet, och det lät som det perfekta programmet för mig. Jag har alltid tyckt om att umgås med barn och att resa, så att kunna kombinera båda lät som ett perfekt alternativ. Men jag kände mig osäker på om jag skulle klara det. Att bo utomlands i ett helt år i ett land där jag inte skulle känna någon i början, förutom värdfamiljen, lät väldigt läskigt. Men sedan började jag läsa au pair-bloggar och blev mer och mer intresserad av att göra det. Jag kommer ihåg hur imponerad jag var av de au pairer som reste runt i USA på egen hand, för jag hade aldrig föreställt mig att jag skulle våga resa själv.

När jag nu kan titta i backspegeln mer än ett år senare känns det som om jag har blivit en helt ny person. Jag reste till USA själv utan att känna någon annan än värdfamiljen. Jag fick nya vänner och började köra bil utan GPS i staden där jag bodde och känner mig hemma nu. Jag kommer ihåg hur nervös jag var över min första riktiga weekendresa till Nashville. Även om jag åkte dit med en vän var jag jättenervös över en massa saker: flygresan, att checka in på hotellet, hitta rätt på gatorna i Nashville osv. Men efter den resan blev jag mycket mer självsäker. Senare åkte jag till flera andra städer på östkusten, och jag reste till och med till Chicago och Seattle alldeles själv.

Jag är så stolt över mig själv, från att ha varit en blyg och tystlåten tjej kan jag säga att jag nu ett par år senare har varit au pair i USA, där jag efter det första året förlängde min vistelse i nio månader, fick vänner på en helt ny plats och reste till flera storstäder på egen hand. Jag är jättestolt över hur självständig jag har blivit – och allt det är tack vare mina fantastiska erfarenheter som au pair.

Följ mina kanaler:

Blog | Instagram | Youtube