Stunder med min värdfamilj

Vad innebär det att hitta en andra familj? Au pairer delar de stunder när de verkligen kände sig som hemma.
  • Ett andra hem

    Av Magdalena W. – med sina värdbarn Miles, Naomi och Adele

”Home is where your heart is. Nu kan jag verkligen säga att jag har två hem, ett i Polen och ett annat i Texas.

När jag såg mina tre små värdbarn för första gången på flygplatsen, med stora affischer som sa ”Välkommen till familjen, Magdalena” kände jag mig så rörd eftersom affischerna var större än barnen. Från den stunden visste jag att mitt hjärta tillhörde dem.

Mina värdbarn är stora personligheter och har varma hjärtan. De är mycket aktiva och tycker om sparkcykeltävlingar, baka kakor och klä ut sig. Dessutom älskar de våra dagliga äventyr, som att leka på barnens museum eller gå till affären för titta på leksaker. De uppskattar de små sakerna i livet och är mycket tacksamma som personer. Precis som i varje annan familj måste man anstränga sig för att hjälpa värdföräldrarna att uppfostra sina barn. Men om du får kärlek och uppskattning tillbaka och vet att du kan räkna med dem, finns det inget som är mer motiverande.”

  • Den dynamiska duon

    Av Andressa R. – med sina värdföräldrar Patrick och Tim och värdbarnen Asher och Liam.

”Mina värdföräldrar och jag fick så bra kontakt redan första veckan att vi började retas med varandra. Jag kan prata om allt med dem. De är mina vänner och jag kan öppna mig själv om allt och så skrattar vi åt det tillsammans. Vi stannar uppe och pratar om alla möjliga saker till 1 eller 2 på natten eller tittar på TV-serier.

Under min första vecka här tog de mig till en brasiliansk affär och bad mig att köpa allt jag gillade som jag ville att de skulle smaka och vi köpte tillbehör för att laga det hemma. Vi hade brasiliansk mat i 3 eller 4 kvällar. Patrick ägnade timmar åt att laga 4 olika rätter och försökte få mig att känna mig välkommen och hemma.

En gång hade jag så starka menskramper att Patrick gick till affären, köpte chokladglass, hyrde filmer, bakade brownies och gav mig en filt och sa åt mig att lägga mig på soffan och ta det lugnt den dagen. Tim försökte hjälpa mig genom att erbjuda mig att ta ett bad i deras jacuzzi och gav mig värmekuddar.

Jag älskar dem och är tacksam över att ha dem i mitt liv för att de finns där och kramar om mig när jag behöver det och ger mig stöd och omtanke. Jag kommer att sakna dem båda så mycket när jag åker tillbaka, men jag är säker på att vår vänskap inte kommer att ta slut. Jag ska göra mitt bästa för att hålla kontakten och fortfarande vara en del av deras liv. De dyrbara stunderna vi haft tillsammans kommer alltid att finnas bevarade i mitt hjärta.”

  • De små sakerna

    Av Faby A. – med sitt värdbarn Linden

”Vad gör familjen Cruse så fantastisk? Jag kan tala om för dig att det inte är presenterna de ger mig eller de semestrar de tagit mig med på. Det är inte deras bilar eller vackra hem.

Nej, det familjen Cruse har gett mig är värt så mycket mer. Det är alla de små sakerna. När det är meningen att du ska vara ett helt år med tre personer du aldrig träffat förr är det inte de stora gesterna som gör erfarenheten fantastisk, det är de små sakerna.

Det är varje måndag när Ryan och jag tittar på vårt favoritprogram på tv. Varje middag vi äter tillsammans, där vi underhålls av Julias galna berättelser från sjukhuset där hon arbetar. Det ar varje leende jag får av Linden när hon gungar och ber mig att ge henne fart så hon kan gunga lite högre. För ett år sedan hade jag aldrig trott att det var möjligt att en tvååring skulle bli min bästa kompis.

Det är varje gång Julia och Ryan presenterar mig för deras vänner genom att använda mitt namn och inte bara titeln ”vår au pair”. Det är det faktum att de aldrig glömmer att köpa mitt favoritkaffe från affären även om de bara dricker te. Eller det faktum att när någon ber dem att ta en familjebild så glömmer de aldrig att inkludera mig.

Tillsammans har Julia, Ryan, Linden och jag delat skratt, gråt, spänning och trötthet. Vi har haft familjehögtider tillsammans, tiotals kvällar när vi slöar på soffan, hundratals måltider, otaliga minnen som alltid kommer att finnas kvar.”