Upptäcka en ny kultur

Hur jag lärde mig att leva som en ”local”

Den största motivationsfaktorn för att bli au pair i USA var att jag ville ägna ett år av mitt liv fullkomligt integrerad i en annan kultur och livsstil. Jag var ivrig att utforska ett nytt land, prova ny mat, lära mig ett nytt språk, träffa nya människor, och lära mig vad det betyder att bo i USA. Det var förstås toppen att också kunna arbeta med barn. Även om det är ett stort ansvar är det roligt att ta hand om barn varje dag om du älskar det.

Innan mitt program började hade jag läst mycket om andra au pairers erfarenheter att jag visste att det var något jag ville prova själv. Jag sökte efter en plats som jag kunde ha som ett andra hem, med en familj som skulle se mig som en ny familjemedlem. Under tiden ville jag också förbättra min engelska.

Tack vare min tid som au pair har mitt liv förändrats helt. Jag har upptäckt många saker om mig själv som jag är osäker på om jag skulle ha upptäckt om jag aldrig hade åkt. Jag blev förvånad över att jag är så mycket mer tålmodig än jag trodde. Jag är också en mycket mer envis och självsäker person efter att ha behövt hantera olika situationer själv, och vara 100 % ansvarig för mina beslut.

Sedan jag kommit tillbaka till Argentina har jag hittat ett heltidsjobb och jag har flyttat hemifrån till min egna lägenhet i stan. Att vara en au pair gav mig självständighet, självförtroende och en större frihetskänsla.