Vad är en au pair?

Ta reda på vad det innebär att vara au pair.

Vill du veta mer?

Skriv upp dig så skickar vi mer information.

Som au pair bor man hos en amerikansk värdfamilj under ett år och tar hand om deras barn. I utbyte får man mat och husrum, veckolön samt möjlighet att resa och studera i USA.

Om du tycker om barn och vill ta ett sabbatsår för att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt, då kan au pair-programmet vara perfekt som nästa steg för dig.

Vad gör en au pair?

Som au pair har du möjlighet att resa, lära dig nya saker, växa som person och få kompisar, men det viktigaste i din au pair-erfarenhet är att ta hand om dina värdbarn. Som del i värdfamiljen är du ansvarig för deras barnomsorg, och under dagarna ansvarar du för att hålla barnen säkra, glada och aktiva. Exempel på dina ansvarsområden när du tar hand om barnen inkluderar att laga mat åt barnen, lämna och hämta dem från skolan, leka med dem, ta hand om deras tvätt med mera.

Vilka ansvarsområden du har som au pair beror på hur gamla dina värdbarn är och inom vårt program kan du ta hand om spädbarn, småbarn eller barn i skolåldern.

Om det är bebisar som är tre månader eller äldre kan du få hjälpa till med att mata och bada dem, aktivera dem när de är vakna och lägga dem för att vila och sova.

Om du har hand om småbarn kommer du säkert att delta i en massa kreativa lekar, tillbringa tid med dem utomhus och stimulera deras sinnen med böcker och pyssel.

När det gäller barn i skolåldern brukar au pairen ofta bli en förebild och mentor som hjälper dem med läxorna, kör dem till och från fritidsaktiviteter, träningar, lektioner och träffar.

Oavsett hur gamla dina värdbarn är, så är chansen stor att du kommer att utveckla ett starkt och särskilt band till dem.

Läs om en vanlig dag i livet för en au pair för att ta reda på mer om hur deras dagsschema kan se ut och vilka ansvarsområden de kan ha.

Varför bli au pair?

Att vara au pair handlar om mycket mer än att ta hand om barn. Du kommer också att gå på collegekurser, träffa nya vänner från hela världen och självklart få chansen att utforska USA.

Som au pair får du följande:

Why be an au pair?

Som au pair får du följande:

Personlig utveckling

Genom att bo utomlands blir du mer självständig och får bättre självförtroende och efter den här erfarenheten kommer du att känna dig redo för nästa kapitel i livet.

Kulturellt utbyte

Du får bo hos en värdfamilj och får uppleva den amerikanska livsstilen, samtidigt som du delar med dig av din egen kultur och vidgar dina vyer genom ett kulturellt utbyte.

Internationell arbetslivserfarenhet

Att bli au pair kan komma att forma din framtid. Du får arbetslivserfarenhet som du kan lägga till på ditt CV, utvecklar överförbara färdigheter och gör dig redo för nästa steg i karriären.

Resmöjligheter

Ta chansen att lära känna ett nytt hem samtidigt som du utforskar resten av USA och dess olika städer och landskap.

Studera på ett amerikanskt universitet

Gå valfria kurser på ett amerikanskt universitet – du kommer att få internationell utbildningserfarenhet, ha kul och lära dig mer om världen.

Skapa minnen för livet

Träffa au pair-vänner från hela världen och få oförglömliga minnen tillsammans, samtidigt som du bygger upp ett internationellt nätverk.

Föreställ dig att resa runt i USA. Föreställ dig att hitta vänner från hela världen. Föreställ dig att få en andra familj och ett andra hem. Föreställ dig att bli au pair.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wQSI0WvUVJM