Au pair programmet

Läs mer om hur au pairer kan göra ett avtryck i världen.

Vill du veta mer?

Skriv upp dig så skickar vi mer information.

Vad är au pair-programmet?

Au pair-programmet ger ungdomar mellan 18 och 26 år möjlighet att resa till USA på ett J-1-visum för utbytesbesökare i 12 till 24 månader. Som au pair bor du hos en värdfamilj, går kurser på ett lokalt college och hjälper till att ta hand om barnen. I utbyte får du möjlighet att fördjupa dig i ett nytt land och en ny kultur och skaffa minnen som du kommer att vårda för alltid.

Au pair-programmet i USA grundades 1986 och började som ett diplomatiprogram. Sedan dess har det utvecklats till något mycket större. Det har blivit ett sätt att sprida förståelse och tolerans mellan olika kulturer. Det är en möjlighet att knyta band mellan människor från alla samhällsskikt. Det är en chans att bli en världsmedborgare, förebild och ambassadör för länder i när och fjärran.

Varför bli au pair?

Genom att åka till USA för att resa runt, lära sig nya saker och utvecklas berikar au pairerna livet för människor i sin närhet genom sitt kulturella utbyte. De gör livslånga avtryck hos sina värdbarn, värdföräldrar, vänner och samhällena där de har bott.

När du går med i au pair-programmet blir du en del av en gemenskap med likasinnade. Tillsammans utgör dessa människor globala familjer som har en förmåga att förändra världen. Få en inblick i vad programmet Cultural Care Au Pair handlar om och hur det faktiskt är att leva som au pair i USA i ett år eller mer. Au pair-livet är en resa som handlar om att utforska, ta sig ut på äventyr och vinna självinsikt – och det hela börjar med ett enda steg.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=gyEsO1PkW3g