Studera på ett amerikanskt universitet

Som en au pair har du chans att studera utomlands, få nya kompisar och uppleva collegelivet i USA.

Att vara au pair ger dig den unika möjligheten att studera vid ett amerikanskt universitet.

Som en del av ditt J-1-visum ska du ta minst sex poäng på en ackrediterad högskola i USA, enligt det amerikanska au pair-programmets riktlinjer. Värdfamiljen bidrar med upp till 500 USD mot kurskostnaderna.

Att studera i USA är ett utmärkt sätt att uppleva den amerikanska kulturen till fullo. Du kan stärka dina kunskaper i engelska, träffa nya människor och utforska dina akademiska och konstnärliga intressen. Du kan välja vilken kurs som helst som intresserar dig och som passar in i ditt arbetsschema med barnen. Det kan vara allt från internationell ekonomi till modehandel eller annat. Har du någonsin velat skaffa dig en ny kunskap, som t.ex. fotografering, eller ett andra språk, exempelvis franska? Nu har du chans att stilla din nyfikenhet och upptäcka nya intressen.


Au pair-perspektiv

Så här tycker våra au pairer om sina erfarenheter på amerikanska universitet.

VALENTINA, CULTURAL CARE AU PAIR FRÅN ITALIEN:

”Jag har tagit lektioner på Colorado School Of English: ‘Reading to Writing’ ‘Grammar’ och ‘Speaking & Listening’. På mina lektioner fanns en blandning av studenter från olika kulturer, inklusive Kina, Thailand, Saudi Arabien, Colombia med flera. Det är bra att börja med en enkel kurs i engelska, speciellt i början, och därefter ta en kurs som relaterar till något eget intresse. Jag har gått klart alla mina obligatoriska kurser men vill fortfarande ta en kurs i fotografering eftersom jag har upptäckt att jag är rätt så duktig på att fotografera.”

JESSICA, CULTURAL CARE AU PAIR FRÅN AUSTRALIEN:

”Den första kursen jag tog var på Borough of Manhattan Community College och kursen var ’The Flow of History’. I den här kursen lärde vi oss om Niagarafallens historiska värde och om indianstammarna som bidrog till utvecklingen av detta naturunderverk. Den sista delen av kursen var en weekendresa till Niagarafallen. Jag tyckte personligen att resan var en fantastisk möjlighet att se lite mer av USA och göra ett kort besök i Kanada för första gången. Det var definitivt min favoritdel av kursen.

PATRICIA, CULTURAL CARE AU PAIR FRÅN FRANKRIKE:

”Just nu går jag en ’Introduction to Business’ på College of Lake County i Illinois. När jag åker tillbaka till Frankrike vill jag ta en masterexamen i marknadsföring och ekonomi, och den här kursen hjälper mig verkligen att få en grundläggande kunskap i ämnet. Kursen hålls varje torsdag mellan 18:30 och 21:30, och även om det är en tre timmars lektion och jag ibland är trött efter en hel dag med barnen, tycker jag det är kul eftersom det ger mig en ny erfarenhet.”